" ילד לקוי למידה לעיתים יהיה זקוק לחוויית למידה מעט שונה, לדגשים אחרים, או לליווי קצת יותר צמוד. אך היכולת להתמודד עם השפה לא תפגע. יש לשמור על מוטיבציה להמשיך ולהתמיד בלמידה, ואולי לפעמים התהליך ארוך יותר, אבל התלמיד ללא ספק מסוגל להגיע להישגים מרשימים"
" פעמים רבות ילד לא אוהב מקצוע כזה או אחר משום שהוא חווה כישלונות חוזרים ונשנים ולכן המוטיבציה שלו פוחתת משמעותית. משפטים כמו "אני גם ככה לא אצליח, אז בשביל מה ללמוד שוב?" או "אני פשוט לא קולט את זה" שכיחים מאוד. אני מכירה היטב את התחושה הזו, ויודעת לגעת בנקודה שבה הילד חווה את התסכול ולהבהיר אותה. בצעדים קטנים, צעד אחר צעד, התלמיד יגלה שהקושי שלו מצטמצם עד לטווח ה"לא קים". מניסיוני, תלמידים מתחילים לחבב את השפה לאחר ההתגברות על הקושי, או על הרתיעה הראשוניים, וגאים בידע שלהם בשפה, שמתבטאת בחיי היומיום שלהם (קריאת מילים בשלטים, הבנת משפטים מהטלוויזיה, יכולת ניהול שיחה בסיסית במהלך חופשה בחו"ל וכו')".
" ללמוד מילים זו משימה לא אהובה במיוחד, גם לא על מבוגרים. ולכן צריך לעשות זאת בצורה חווייתית. אני עובדת עם מספר אסטרטגיות ומתאימה אותן בהתאמה אישית לכל תלמיד. ישנם קלפי הסברה, משחקים ועוד שיכולים להפוך את התהליך לידידותי ומזמין הרבה יותר".
" מי מאתנו לא חווה לחץ לפני מבחן ובזמן מבחן? זו תופעה נורמלית, שידועה ומוכרת לכולם. גם אני כתלמידה חוויתי לא פעם את הפחד לפני המבחן, את ה-"בלאק אאוט" במהלכו. ולכן אני בהחלט יכולה להזדהות עם התחושה וההרגשה הלא נעימה. היום, בזכות אותה "טראומה" אישית שלי אני יודעת לפנות טוב יותר אל התלמיד ויחד אנחנו מתכוננים לרגעי הלחץ".
